PFCongres 2013

PFCongres is hét webdevelopment congres van het jaar. Op 14 september 2013 verwelkomt organisator PFZ.nl voor de achtste maal een grote groep webontwikkelaars voor een jaarlijkse kennisupdate. Ook dit jaar kun je weer rekenen op een gehele congresdag met twee gelijktijdige tracks. Dit jaar breidt PFCongres echter uit, met een derde (unconference) track, en een tutorialdag op vrijdag 13 september.

Nieuws

Sep 10

Bierproeven op PFCongres

Na de tutorials op vrijdag 13 september, is er een gezellige social: een heuze bierproeverij! Gesponsord door Enrise en onder deskundige leiding van bierbrouwer Oscar Moerman, zullen we vijf of zes biersoorten gaan proeven. Het gaat hier uiteraard niet om het eerste beste biertje: de meest mooie en complexe bieren zullen de revue gaan passeren. We heten je graag om 19:30 welkom bij NH Hotel Jaarbeursplein.

Sep 09

Nieuw bij PFCongres: De Unconference

Een van de doelen van PFCongres is altijd al geweest om nieuw sprekerstalent een kans te geven op een podium om zijn of haar verhaal te vertellen. Ieder jaar bevat ons programma meerdere sprekers die voor het eerst spreken. Dit jaar willen we nieuwe sprekers nog meer kans geven door een volledige unconference track te bieden, een track die parallel loopt aan de rest van de conferentie en waar iedereen een spreker kan zijn.

De unconference heeft als gastvrouw dit jaar Lineke Kerckhoffs-Willems van PHPWomen. Laten we Lineke de unconference zelf maar laten introduceren:

Dit jaar heb ik het genoegen de allereerst PFCongres uncon te organiseren. De uncon heeft iedereen de kans om te spreken en het publiek iets te leren. Dit betekent ook jij! We zoeken vooral onervaren sprekers, die krijgen de voorkeur boven meer ervaren sprekers. Onderwerpen moeten iets met webdevelopment te maken hebben, maar kunnen van alles zijn van HTML5 tot Vagrant tot Git, wat het ook is waar je iets over wil vertellen! Als je hulp nodig hebt met het vinden van een onderwerp of je wil een ideetje met me checken, laat het vooral weten via e-mail en Twitter. Er zijn korte presentaties (15 minuten) en een aantal lange presentaties, afhankelijk van wat je aanbrengt. Wil je spreken, laat het van te voren even weten (via e-mail of Twitter) zodat je er zeker van bent dat we nog ruimte voor je hebben, of op de dag zelf als er nog ruimte is. Wacht niet te lang en laat wat van je horen!
Heb je interesse? Neem contact op met Lineke via Twitter of per e-mail op uncon@pfcongres.nl om een plekje te bemachtigen in de unconference. Nieuwe sprekers, dit is je kans!

De unconference wordt gesponsonsord door Ingewikkeld.

Jul 09

Schedule online, kaartverkoop tutorial gestart

Misschien had je het gisteren stiekem al gezien, maar het programma voor PFCongres 2013 staat sinds gisteren op de site! Zowel het programma voor de tutorials als voor de conferentiedag zelf is inmiddels online. Het is dus vanaf nu mogelijk om je te gaan puzzelen welke presentaties je zeker wil zien.

Daarnaast is de kaartverkoop nu ook geopend voor de tutorials. Naast de (early bird) conferentietickets kan je nu ook een speciaal combi-ticket kopen. Met uitzondering van de tutorial van Andreas Hucks zijn alle tutorials halve dagen, dus kan je in de kaartverkoop kaarten kopen voor alle combinaties van halve-dagtutorials. Uiteraard zijn ook gewoon de kaarten voor alleen de conferentie nog beschikbaar. Voor de tutorialtickets willen we wel waarschuwen: De plaatsen voor de tutorials zijn gelimiteerd, dus wil je een tutorial bijwonen, bestel je kaartje dan zo snel mogelijk!

Jun 28

Jesse Burkunk keynotespreker

We hebben fantastisch nieuws. Voor PFCongres 2013 hebben we het Hoofd Nieuwe Media van omroep BNN, Jesse Burkunk, weten vast te leggen als keynotespreker. Als Hoofd Nieuwe Media van BNN weet Jesse alles van de uitdagingen waar je als (media-) organisatie tegenaan loopt tegenwoordig. Hij zal dan ook komen vertellen over de uitdagingen en voordelen van de snelle technische ontwikkelingen die een organisatie tegen kan komen, zeker wanneer je jongeren als doelgroep hebt die extra snel nieuwe technologiën adopteren. Wat kan je ermee? Waar loop je tegenaan? Jesse komt het ons vertellen.

Jun 10

Call for Papers gesloten, kaartverkoop geopend

De Call for Papers is gesloten. We willen iedereen die een (of meer) voorstel heeft ingediend hartelijk bedanken voor de inzending. We gaan alle inzendingen doornemen en zullen daaruit het programma samenstellen. Het programma hopen we over twee weken te kunnen presenteren.

Daarnaast is de kaartverkoop voor de conferentie nu gestart in de blindbird. LET OP: Als je ook een tutorial wil bezoeken, koop dan nog geen kaartje maar wacht tot de early bird. De tutorialkaarten zullen nu nog niet beschikbaar zijn omdat dat programma nog moet worden vastgesteld.